Wereld Wijnen aan de stok | Blog

Wereld Wijnen is altijd op zoek naar pareltjes als het gaat om mooie wijnen. Goed nieuws! We hebben er weer één gevonden. Dit keer in Portugal. Portugal staat bekend om haar rode wijnen. In het zuidelijke binnenland van Portugal vind je de populaire wijnregio Alentejo dat zo’n derde van Portugal beslaat. Een gebied met een heerlijk warm en zonnig klimaat. Midden in de Alentejo ligt het dorp Arraiolos met prachtige witte huisjes En aan de voet van dit dorp ligt de wijnboerderij Quinta Poço Calvo van familie De Vetten.

Eind jaren ‘70 kochten Bart de Vetten en zijn vrouw 1 hectare grond en een vervallen huis in Allariolos. Bart begon daar met het opzetten van een bloemkwekerij. Rond het midden van de zero’s werd het tijd voor een opknapbeurt van het huis en besloot Bart het land te rooien en geschikt te maken voor wijnbouw. Met succes! Want door de juiste mensen en een lokale wijnmaker om zich heen te verzamelen, is het de familie De Vetten gelukt twee heerlijke rode wijnen op de markt te brengen. De Poço Calvo en de De Quinta wijn.

Poço Calvo

De Poço Calvo is een wijn gemaakt van vier soorten druiven, twee Franse en twee Portugese. De wijn die je nu kunt kopen bij Wereld Wijnen, is van de eerste oogst van het eerste jaar! Dus een hele bijzondere belevenis om van te genieten. Proef je de wijn, dan proef je de zon in je glas. Vol rood fruit, kruidig en weinig zuren in de afdronk. Heerlijk bij wat oude kaas, hammetjes, of lekker bij de borrel.

Aanbieding: per fles € 8,95, nu een doos met 6 flessen voor € 47,50

De Quinta

De tweede wijn die familie De Vetten maakt is de De Quinta. Een wijn gemaakt van één Franse druifsoort en twee Portugese druifsoorten en gelagerd op één jaar nieuw Frans eiken. Deze wijn is vol, krachtig en kruidig. De mooie balans tussen fruit en zuren zorgt voor een zachte vanille afdronk. Heerlijk bij vlees met een bite of een vetje, maar ook bij stoof of wild matcht deze wijn voortreffelijk!

Aanbieding: per fles € 11,50, nu een doos met 6 flessen voor € 59

Wereld Wijnen eigenaar van wijnstokken in Portugal

Het leuke is dat mensen die het leuk vinden om betrokken te zijn bij het maken van wijn en te genieten van wijn, zelf op de wijngaard van Bart de Vetten wijnstokken kunnen huren. Dat lieten wij ons geen twee keer zeggen! Wereld Wijnen is nu trotse eigenaar van een aantal stokken en vanzelfsprekend zullen we ook als ambassadeur van deze prachtige wijnen optreden.

Martijn Claassen