Eigen import

Ontmoet onze eigen Wereld Wijnboeren!

Op deze pagina stellen we de wijnboeren van Chateau Guery, L’Ermitage, Saint-Bénézet, Chateau Bellefontaine, Chateau Jonquieres, Chateau L’ Arboursier en Liszkay uit Hongarije aan je voor.

Chateau Guery: Minervois Zuid-Frankrijk

Rene Guery de wijnmaker en eigenaar, runt samen met zijn vrouw dit 45 hectaren grote bedrijf in het wijngebied Minervois.

 

Alles begint bij de bodem en bij de constante aandacht die wij eraan besteden, en dat van het snoeien tot en met de oogst. Deze woeste natuur, dit opstandige land; waar we naar luisteren en respecteren, waarop we het aantal behandelingen minimaliseren, terwijl we de biodiversiteit van de wijngaard behouden en de opbrengsten beheersen.

 

Met behoud van een perfecte balans tussen liefde voor de natuur en techniek geven onze wijnen perfect het typische karakter van onze streek weer. De witte wijnen zijn gekenmerkt door hun finesse, de rode wijnen door hun elegantie dankzij de handmatige “pigeage” (het onderdompelen van de schillen van de druiven in de most tijdens de gisting).

Chateau Guery

En zelfs als onze wijnen opmerkelijk regelmatig zijn, dan nog is elke jaargang een nieuwe uitdaging en een nieuwe gepassioneerde ontmoeting.

Chateau L’Ermitage

Chateau l’Ermitage is een boeiend wijnhuis in het uiterste zuiden van de Rhône, de Costière de Nimes.

 

Jerome Castilon is de eigenaar en heeft het bedrijf van zijn ouders overgenomen. De karakters van de wijnen zijn veelzijdig; van elegante witte wijn tot robuuste rode wijn. Viognier, Rousanne, Muscat, Syrah, Mourverdre en Grenache zijn de specialiteiten van dit huis.

Lermitage

Volgens de Terra Vitas Culture worden de wijnen gemaakt met veel respect voor natuur en mens, dat resulteert in duurzame kwaliteitswijnen. Maar de smaak is uiteraard ook voortreffelijk!

Saint-Bénézet

Dit domaine strekt zich uit over 240 hectare grond en heeft druiven in de Costières de Nimes en Vins de Pays Doc. Het wijnhuis bevindt zich in Saint-Gilles.

De wijnen uit de Pays Doc zijn heerlijke wijnen die perfect passen bij een barbecue of een verjaardag met vrienden. De wijnen uit de Costières de Nimes zijn krachtiger en kunnen beter bij een diner geschonken worden. De druiven die dit wijnhuis gebruikt zijn Vermentino, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache en Cinsault. De moderne manier waarop hier wijn van wordt gemaakt resulteert in een elegante en vriendelijke stijl wijn.

Chateau Bénézet

Liszkay Hongarije (klein Paradijs)

Meer dan 150 jaar geleden, werd het “Balaton-meer highlands “ bekend voor rode wijnen, voor bijna 400 jaar planten de romeinen hier al rode druiven. Dit was hun  gebied van het Romeinse rijk die dit tot hun belangrijkste druiven terroir noemde. Door een kleine microklimaat rijpe de druiven hier mooi en vol, krijgen ze genoeg vocht en staan ze op een uniek vulkanisch plateau. Ook wel mediterranen genoemd. Hiermee heeft dit gebied de hoogste Hongaarse terroir onderscheiding 385/400 punten.

Liszkay Hongarije

Er wordt ongeveer 1 fles per stok gemaakt dus lage opbrengst en hoge concentratie. De rijen tussen de stokken zijn  meter en men gebruikt hier spontane gisting met voor de meeste wijnen 12 tot 18 maanden rijping op nieuw Hongaars eiken. Ook de toevoeging van producten die niet in de wijn horen zijn hier uit den boze ook bestrijding gebeurt louter met respect voor mens, dier en natuur. Als er leven is in het glas is er leven in de wijngaard. Alleen de Guilia en Pinot gris, Rosé zijn op roestvrijstaal vergist en gerijpt.

Door rechtstreeks contact met de wijnboer en eigenaar zijn wij uniek in het importeren van deze wijnen.

Chateau Bellefontaine

40 kilometer naast Montpellier vlak langs de Middellandse zee is een plateau op z’on 150 boven de zee in het meest zuidelijk stukje genaamd: Costiere de Nimes. Hier ligt het klein stukje paradijs van de wijnmakers van “ons” Domaine Bénézet.

Van het Chateau is een mooi B&B Gemaakt met 2 zwembaden en 14 kamers . Elk met uitzicht op de wijngaard buiten waant u zich omringt door druiven met uitzicht op 2 grote meren en de zee.

De wijnen zijn biologisch geteeld en erg karaktervol.

Chateau Bellefontaine

Chateau L’ Arboursier

In het binnenland achter de stad Montpellier liggen de wijngaarden van dit mooi biologische en dynamische wijnhuis.
Met ook wijngaarden binnen de A.O.C. Gres de Montpellier.

Nicolas Viguier is samen met zijn zus de nieuwe generatie eigenaar en wijnmaker.

Vooral rood, in vele soorten en smaken maar ook een sappige wit en rosé wijn kijk gauw op de site van de wijnboer voor het assortiment of op onze site natuurlijk.

Chateau L’ Arboursier

Chateau Jonquieres

DEZELFDE FAMILIELIJN VAN DE 12E TOT DE 21E EEUW

 

Sinds 2014 zijn Charlotte en Clément de Béarn de trotse eigenaar van het Chateau.
Zij hebben het overgenomen van haar ouders.

De geschiedenis van dit Chateau gaan terug tot de 13e eeuw waar geschriften van dit Chateau zijn terug gevonden.

 

Nu met respect voor het verleden worden op hun eigen “AOC TERRASSESS DU LARZAC -” Geweldige Biologische wijnen gemaakt.

Chateau Jonquieres