Wereld Wijnboeren

Ontmoet onze eigen Wereld Wijnboeren!

Op deze pagina stellen we de wijnboeren van Château Guéry, L’Ermitage, Saint-Bénézet, Château Bellefontaine, Château Jonquieres en Liszkay uit Hongarije aan je voor.

Château Guéry

René-Henry Guéry is de wijnmaker en eigenaar van dit prachtige wijndomein. Samen met zijn vrouw Florence runt hij dit 45 hectaren grote bedrijf in het wijngebied Minervois, Frankrijk.

 

Alles begint bij de bodem en bij de constante aandacht die Florence en René eraan besteden. En dat van het snoeien tot en met de oogst. Deze woeste natuur, dit opstandige land; ze luisteren en respecteren het land en proberen de biodiversiteit in de wijngaard te behouden.

 

Met behoud van een perfecte balans tussen liefde voor de natuur en techniek geven hun wijnen het typische karakter van de streek weer. De witte wijnen zijn gekenmerkt door hun finesse en zuivere karakter. De rode wijnen door hun elegantie dankzij de handmatige ‘pigeage’ (het onderdompelen van de schillen van de druiven in de most tijdens de gisting).

Chateau Guery

En zelfs als hun wijnen opmerkelijk regelmatig zijn, dan nog is elke jaargang een nieuwe uitdaging en een nieuwe gepassioneerde ontmoeting.

Château De La liquière

Al generaties lang is La Liquière een prachtig familieverhaal dat met kracht, passie en oprechtheid in het terroir van Faugères is gegrift. De familie zorgt met veel liefde voor hun wijngaarden. Perfecte druiven, dat is het uitgangspunt. De essentiële voorwaarde voor het maken van grote wijnen.

 

Genesteld in het natuurpark bovenin de Languedoc, is de wijngaard van de AOC Faugères uniek. Schalie en alleen schalie bodems! Een ongewoon terroir in de Languedoc, een sterke identiteit. De wijngaard van de liquière ligt op hoger gelegen land. Met uitzicht op de Middellandse Zee is het een terroir voor geweldige wijnen.

Château l’Ermite d’Auzan

Château l’Ermite d’Auzan is een boeiend wijnhuis in de Costières de Nîmes, het uiterste zuiden van de Rhône. Sinds 2020 en na een conversieperiode van drie jaar, is dit wijndomein van 80 hectare nu volledig biologisch.

 

Dit wijndomein is al 4 generaties in handen van de Castillon familie. Op dit moment staat Jerome Castillon aan het roer. De karakters van de wijnen zijn veelzijdig; van elegante witte wijn tot robuuste rode wijn. Viognier, Roussanne, Muscat, Syrah, Mourvèdre en Grenache zijn de specialiteiten van dit huis.

Lermitage

Saint-Bénézet

Dit prachtige wijndomein strekt zich uit over 240 hectare grond en is gelegen tussen de historische stad Nimes en de Middellandse Zee. Het wijnhuis bevindt zich in het dorp Saint-Gilles, in het zuiden van de Rhônevallei.

 

De wijnen uit de Pays d’Oc zijn fruitige wijnen die perfect passen bij een barbecue of een verjaardag met vrienden. De wijnen uit de Costières de Nimes zijn krachtiger en kunnen beter bij een diner geschonken worden. De druiven die dit wijnhuis gebruikt zijn Vermentino, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache en Cinsault. De moderne manier waarop hier wijn van wordt gemaakt resulteert in een elegante en vriendelijke stijl wijn.

Chateau Bénézet

Volgens de Terra Vitas Culture worden de wijnen gemaakt met veel respect voor natuur en mens, dat resulteert in duurzame kwaliteitswijnen. Maar de smaak is uiteraard ook voortreffelijk!

Liszkay Hongarije (Klein Paradijs)

Meer dan 150 jaar geleden werd het Balaton-meer bekend voor rode wijnen. Bijna 400 jaar plantten de Romeinen hier al rode druiven. Door een bijzonder microklimaat langs het Balaton-meer rijpen de druiven hier mooi en volledig en staan ze op een uniek vulkanisch plateau. Hiermee heeft dit gebied de hoogste Hongaarse terroir onderscheiding van 385/400 punten.

 

Er wordt ongeveer 1 fles per stok gemaakt, dit betekent een lage opbrengst en hoge concentratie. Men gebruikt hier spontane gisting met voor de meeste wijnen 12 tot 18 maanden rijping op nieuw Hongaars eiken.

Liszkay Hongarije

Toevoegingen van producten die niet in de wijn horen zijn hier uit den boze. Ook bestrijding gebeurt louter met respect voor mens, dier en natuur. Als er leven is in de wijngaard, is er leven in het glas. Door rechtstreeks contact met de wijnboer en eigenaar zijn wij uniek in het importeren van deze wijnen.

Château Bellefontaine

Gelegen 40 kilometer naast Montpellier en vlak langs de Middellandse zee is een plateau op 150 meter boven de zee genaamd: Costières de Nîmes. Hier ligt het klein stukje paradijs van de wijnmakers van ‘ons’ Domaine Bénézet.

 

Van het château is een mooie B&B gemaakt met 2 zwembaden en 14 kamers. Elk met uitzicht op de wijngaarden.

 

De wijnen zijn biologisch geteeld op 50 hectare wijngaarden en erg karaktervol. De druivensoorten van de rode wijnen bestaan voornamelijk uit Grenache, Syrah en Marselan. Onze belangrijkste witte druivenrassen zijn: Grenache blanc, Viognier, Vermentino, Roussanne en Chardonnay.

Chateau Bellefontaine

Château de Jonquières

Het fantastische wijndomein is al 900 jaar in handen van 1 familie! Sinds 2014 zijn Charlotte en Clément de Béarn de trotse eigenaar van het château.

 

Met bijna 8 hectare biologisch geteelde wijngaarden, produceren ze momenteel ongeveer 30.000 flessen rood, wit en rosé. Een percentage van hun wijnen wordt in heel Frankrijk gedistribueerd binnen het traditionele netwerk van restaurants en kelders, maar wij mogen gelukkig ook een deel van hun fantastische wijnen importeren.

 

De druivenranken zijn geplant op een uitzonderlijk gunstige geografische ligging; AOC Terrasses du Larzac. De grote temperatuurschommelingen van dag tot nacht in de zomer stimuleren een langzame en progressieve groei, met als hoogtepunt wijnen die frisheid en aromatische complexiteit bieden.

Chateau Jonquieres